El istället för bensin

      Inga kommentarer till El istället för bensin

Har sett att allt fler grannar skaffar sig en elbil. Populära märken är Tesla och KIA. Om man räknar på kostnaden borde det på sikt vara billigare att äga ett elfordon jämfört med bensin- eller dieseldriven bil.

För att bilbranschen ska fungera framgångsrikt i framtiden hoppas jag att man ser över elmarknaden och börjar satsar mer på miljövänlig el. Idag är inte kärnkraften tillräcklig i Sverige. Det behövs sannerligen en omställning mer mot kärnkraft, som vi dessvärre monterat ned. Jag kommer behålla min bensinslukande bil ett tag till och börjar nog mer åt att skaffa en El ATV.

Vad finns det för alternativ till bil om man vill köra fram längs gatorna med eldrivet fordon? En El ATV är intressant, jag sneglar på en fyrhjulsdriven mindre variant. Idag finns det flera alternativ att välja på och förhoppningsvis hittar jag ett exemplar under året.

För att undvika höga elpriser framöver är kärnkraft en lösning, men kanske behövs det inte fler gigantiska byggen. Ett alternativ är mindre kärnkraftverk som kan upplåtas på fler ställen. Ser att det forskas mycket i ämnet och förhoppningen är att vi redan inom 3-4 år kan ha färdiga reaktorer som kan producera miljövänlig el.

Idag är elbilar lite väl dyra, men ser att Kina är på framfart och tillverkar flera bilmärken till lägre priser. Ett exempel är märket Xpeng som idag verkar populär i grannlandet Norge. Norge har en stor andel bilar av märket TESLA men nu börjar alltså även mindre kända och billigare elbilar dyka upp i bilhallarna. Håll ett öga på Xpeng, kanske är det en prisvärd bil i framtiden för dig som vill köra eldrivet fordon i trafiken. Vi får hoppas att Xpeng snart kommer till Sverige. Vill gärna testa bilen och se hur den står sig mot konkurrenterna.

Vill du läsa mer om El ATV hittar du info här >> https://wafabike.se/produkt-kategori/elfordon/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: 9k4