Nattcrème – vakna yngre!

Tidpunkten för när du ska använda denna kräm är ganska självförklarande – på natten! Det är alltså en kräm som ska appliceras innan man går och lägger sig. Det är genom krämen som huden ges en chans att gå in i verklig vila, efter en hel dag av yttre påfrestningar som väder, vind, sol och smink. Genom att låta den återhämta sig och rensa bort slagg så vaknar man dagen efter med en hud som fått en skonsam och nyttig behandling.

Nattkrämer är alltså något väldigt positivt för din hud. När huden går in i viloläge får den genom dessa krämer extra hjälp att återhämta sig. På natten behöver inte huden gå in i försvarsställning och skyddas, utan kan helt och hållet fokusera på det viktiga återhämtningsarbetet. Många gånger är det alltså onödigt att ha mängder av olika ingredienser i krämen, av den enkla anledningen att huden inte absorberar detta speciellt bra på natten. Enkelt, skönt och näringsrikt är den rätta melodin när det gäller nattkrämer.
En nattkräm är av denna anledning något tjockare än vad vanlig kräm är. Dessutom innehåller den mer näring och har ofta en bas på olja. Om du hittar krämer som har en hög syrehalt eller innehåller A-vitamin så kan du vara säker på att det är en nattkräm, eftersom att dessa ämnen gör att din hud blir mer ljuskänslig. En kräm som helt enkelt innebär att du inte ska vara i solen när du har den på dig. Bra nattkrämer hittar du bland annat på www.finamig.se.

En nattkräm är alltså en mycket bra produkt att använda sig av för att ge din hud en så bra behandling som möjligt och hjälpa den med den återuppbyggande fasen. Tänk också på att din hud påverkas mycket av andra faktorer, som sömn och stress. Se därför till att du får tillräckligt med sömn för att huden ska kunna byggas upp på nytt och återfuktas. Hjälper du dessutom till med nattkräm så kan du räkna med att huden snart blir skön, len och smidig, egenskaper som får dig att se yngre ut!

No Comments - Leave a comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*